Lessen

Per week zal er een les worden open gezet. Ben je er niet geweest kan je hem ook openen. Snap je een oefening niet, stel dan de vraag in de volgende les.

Let op! Als de puppy cursus is afgelopen is het niet meer mogelijk om de lessen in te zien.

Deze lessen zijn voor jezelf dus niet delen met anderen. Je mag het bestand downloaden om zelf te bewaren om later terug te kunnen lezen. Per week na de les (meestal op zaterdag) komen de oefeningen onder de foto en kan je terug lezen wat we hebben gedaan met extra informatie over die oefening. Wat in de lessen staat zijn doelen. Je begint bij het begin dus leg de lat nog niet te hoog. Ze is nog jong. Wat ook belangrijk is om te weten is dat als de oefening thuis goed gaat het niet betekent dat het op het veld ook goed gaat. Prikkels, andere geuren en pups met baasjes die daar rondlopen is weer heel anders dan thuis. Ga dus eventueel een stapje terug en probeer het op het veld ook op te bouwen zodat ze het uiteindelijk overal kan.

Les 2
Kijk
Zit
Deur
Oversteken
Mensen groeten
Springen
Aandachtsoefening
Af
Kijk en vrij
Hand leren volgen
Spelen en klaar
Routine

 

Huiswerk: riem los op de grond laten in huis om aan een ontspannen lijn te wennen, juist voeren en steeds meer vragen. Langer oogcontact, langer wachten enz.

Zit goed oefenen en als die goed gaat af erbij leren, wachten bij de stoep in zit of sta, goed de deur uit, aan de slag met niet springen en door de halsband pakken en groeten oefenen

Les 3
Aandachtsoefening
Af
Zit
Laat voorwerpen
Blijf
Mens groeten
Honden naar elkaar toe en dan een geluidje maken als ze moeten komen. Zodra ze komen maken ze het geluid

Les 4

Les 5

Les 6

Les 7

Les 8