Rasgroep 2

Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Dit zijn ook weer verschillende groepen en oorsprongen. Zo komen de Pinchers en Schnauzers uit Duitsland. Ondanks dezelfde naam zijn de Pinschers behoorlijk verschillend van elkaar. De dwergpinscher is een temperamente kleine gezelschapshond die zelfverzekerd is. De Duitse Pinscher en Dobermann hebben meer gemeen met elkaar. Ze zijn leergierig,  intelligent, heeft een goed uithoudingsvermogen en zijn trouw aan de baas. De Dobermann is een heel veelzijdig qua werk en heeft een will to please.  Schnauzers waren vroeger veehoeders en presteerden buitengewone prestaties. Nu zijn het actieve honden die graag met je mee op pad gaan en houden wel van een uitdaging. Ze kunnen het goed vinden met kinderen. De kleinere Schnauzers zijn goede gezelfschaphonden en zijn bovendien hypo-allergeen. Dus mensen met een allergie kunnen deze hond hebben. 

Onder de Molossers vallen de dogachtigen. Heel vroeger waren het berghonden die werden gebruikt voor de jacht. Later werden ze ook als vechthonden en waakhonden gebruikt en nog zelden als jachthond. De bouw is dan ook flink veranderd. Tegenwoordig hebben ze kortere snuiten, zijn ze stevig gebouwd en hebben ze enorm sterke kaken.

De Sennenhonden werden gebruikt op boerderijen als waakhond en het helpen bij het vee en de kuddes. Vroeger stonden ze voor een speciale hondenkar. Elke dag liepen ze dezelfde route om spullen zoals melkkannen weg te brengen. Ze waren multifunctineel

Alle meest bekende rassen staan op deze pagina

De volgende rassen vallen onder deze rasgroep:

Affenpincher

Appenzeller Sennenhond

Argentijnse dog

Berner Sennen

Bordeaux dog

Boxer

Bull Mastiff

Cane Corso

Dobermann

Duitse dog

Duitse Pincher

Dwerg Pincher

Dwerg Schnauzer

Engelse Bulldog

Entlebucher Sennenhond

Fila Brasileiro

Grote Zwitserse Sennenhond

Hollandse Smousse

Hovawart

Landseer

Leonberger

Mastiff

Mastino Napoletano

Middenslag Schnauzer

New Foundlander

Oosterijkse Pincher

Presa Canario

Pyrenese herder

Riesenschnauzer

Rottweiler

Shar Pei

Sint Bernard (lang- en korthaar)

Tibetaanse Mastiff

Tosa Inu

Zwart Russische Terriër

Rottweiler