Behoeften doen

Elke hond heeft een vaste plas plek en een vaste poep plek. Op deze plekken zet je de hond in 'zit, kijk en vrij' en dan mogen ze vrij. Dit is het uiteindelijk. Op een gegeven moment maakt je hond uit zichzelf oogcontact en gaat hij zitten.

De rest van de wandeling wil je dat hij netjes volgt. Zo hoef je niet steeds je hond uit tuinen te trekken, gaat hij niet steeds van rechts naar links etc. Kennen ze hun plek zullen ze automatisch daar lopen. Het is zelfs zo dat als je 2 honden hebt dat ze precies weten wat hun plek is en altijd zo klaarstaan.

Is jouw pup nog geen 12 weken en heeft hij zijn 12 weken prik nog niet gehad is het belangrijk dat je de vaste poep en plasplekken van andere honden zoveel mogelijk wil vermijden. Ze zijn nog niet volledig resistent en kunnen ziek worden door wat andere honden hebben achter gelaten.

Waar je altijd voor op moet passen is als ergens diarree ligt. Honden kunnen een darmbacterie met zich meedragen die erg besmettelijk is: Giardia. De gevolgen zijn dat ze niet bij andere honden mogen, alles moet steeds worden schoongemaakt en ze houden vaak een zwakke darm ervan over.