Voer volgen

We hebben 3 oefeningen gedaan met het voer

  1. Met het voer rammelen terwijl de riem ontspannen is. Zodra er spanning op de riem komt leidt je de pup terug aan de riem, en zorg je dat hij bij je komt. Echt naast hoeft niet want het gaat erom dat hij niet trekkend naar het voer mag.
  2. Je probeert het bakje neer te zetten maar zodra hij op je afstormt doe je de bak recht omhoog. Blijft hij dichter bij de bak kan je ook je hand tegen de borst aanleggen en als hij geen druk meer geeft haal je je hand weg en mag hij het pakken.
  3. Je hebt het bakje in je handen en loopt naar achter. Zodra hij je volgt zeg je ´hier´. Denk je dat hij echt doorheeft wat de bedoeling is en je wil het commando ´hier´ geven dan zeg je het als hij moet komen.

 

Thuis mag je deze oefening ook weer oefenen door de riem op de grond te leggen en je de pup dus weer met een ontspannen riem laat volgen. Zodra je stopt geef je het commando ’zit’. Op deze manier leert je pup het commando ´zit´, geduld te hebben en voor het eten te werken heel goed is voor honden.

We gaan ´zit´ echt op commando in de volgende les oefenen dus mocht het ´zit´ nog niet lukken, voel daar dan geen druk over.