Weg

Stel je hebt eten op de salon tafel staan moet de hond daar afstand van houden. Doet hij dat niet wijs je waar je wil dat hij heen gaat en zeg je ‘weg’. Blijf dit herhalen tot hij blijft op de plek waar jij hem hebben wil. De aanhouder wint

Ruimte geven betekent respect in de dierenwereld. Als je de hond even niet bij je in de buurt wil kan je hem naar een bepaalde plek sturen

 

je kan zelf bedenken welk woord je eraan wil geven. Het zal wel een commando zijn die je vaak zal gebruiken. Je wijst naar de plek waar je de hond hebben wil en geeft het commando ‘weg’ of wat je ervoor had. Je benoemt het pas als je zeker weet dat hij het commando kent. Als hij het wijzen al goed snapt kan je het op het moment dat de hond wegloopt het commando ‘weg’ benoemen.

 

je kan zelf bedenken welk commando je eraan wil geven, zoals ‘weg’, ‘moven’ of ‘wieberen’ enz. Het zal wel een commando zijn die je vaak zal gebruiken.

 

Hoe leer je het aan: Je wijst met je hand waar je hem hebben wil en bij het aanleren gebruik je je benen om hem te blokkeren en te sturen in de richting waar je naar wijst. Je benoemt het commando op het moment zodra de hond wegloopt. Daarna hoef je maar één stap te zetten en gaat de hond al waar je naartoe wijst. Uiteindelijk hoef je alleen maar te wijzen en het commando te benoemen.