Sta

Je leert het aan door als je hond zit, met een platte hand onder de buik je hond omhoog te helpen. Ook kan je onder de buik kriebelen of je zet een beetje druk op de lijn waardoor de hond gaat staan en een stap naar voren zet. Zodra hij met 4 poten stil staat benoem je het commando: ‘sta’

Honden kennen letterlijke hoogtes. Sta is de hoogste. Het is een alerte houding. Klaar om te gaan. Je gebruikt het bij het afdrogen van je hond, bij de dierenarts op de tafel enz.

 

honden kennen letterlijke hoogtes. Sta is de hoogste. Het is een alerte houding, klaar om te gaan. Je gebruikt het bij het afdrogen van je hond, bij de dierenarts op de tafel enz. Maar de hond gebruikt het ook om snel weer verder te lopen of om eerst te kijken wat voor hond eraan komt om dan te kunnen handelen. Dus om op de hond af te gaan of niet.

 

Je leert het aan door als je hond zit, met een platte hand onder de buik je hond omhoog te helpen. De plek waar je je hand legt is op het deel wat nu nog kaal is bij je pup. Ook kan je onder de buik kriebelen of je zet een beetje druk op de lijn waardoor de hond gaat staan en een stap naar voren zet. Zodra hij met 4 poten stil staat benoem je het commando: ‘sta’.