Agility

Agility is de Engelse naam voor behendigheid. Het is allebei hetzelfde. De bedoeling is dat de hond in zo snel mogelijke tijd een heel parcours aflegt. Er komen sprongen in voor, tunnels, schutting waar de hond hoog overheen moet, een wip, rust voor 4 seconden even blijven liggen en over een plank boven de grond (dogwalk). De hond leert om op de baas te letten en ook op afstand. Bochten naar rechts en links moeten ze zelf kunnen maken, verschillende obstakels nemen terwijl de baas iets verder weg is en negeren wat er buiten het veld gebeurd. Het is een intensieve sport dus de hond is echt goed moe aan het eind van een les.

Best companion doet het als hobby dus gaat het niet om het presteren maar om het groeien tussen baas en hond, beter luisteren en vooral veel plezier samen hebben. Ik ben ook gespecialiseerd in honden gedrag dus bij bepaalde problemen tijdens de training kunnen we ook daarmee aan de slag waar tijd is (vooral op een ochtend). Je hoeft geen cursus gevolgd te hebben als je mee wil doen aan agility maar moet je hond wel aan de volgende eisen voldoen

  • De hond is minimaal 1 jaar
  • Kent het commando 'zit'
  • Kan goed op meer afstand wachten, maar dit oefenen we ook tijdens de lessen
  • Zover je weet heeft hij geen zwakke plekken zoals snel mank lopen e.d.
  • Is erg leergierig en baas gericht
  • Je hond is geen wegloper en luistert goed om bij jou te blijven

Kosten

Hele pakket:
Het hele pakket bestaat uit 8 lessen en ontvang wekelijks online alle oefeningen van die les

€ 132,-

Losse lessen:
Hier krijg je de informatie over die les(sen) die je hebt gevolgd


€ 18,89

Een cursus bestaat uit 10 lessen van maximaal 45 minuten. Het is mogelijk dat de honden even kunnen spelen om te socialiseren. Daarna ga je aan de slag. Iedereen is heel veel aan de beurt en je bent op het veld. Zo hoef je dus niet steeds op je voorganger te wachten. De groepen zullen maximaal uit 4 cursisten bestaan waardoor er niet teveel prikkels zijn. Er is zelfs een mogelijkheid om een oefening te doen buiten het zicht van andere cursisten om even tot rust te komen en eventueel daar een oefening te doen.
Er is geen lange lijn nodig want de honden gaan ook los. We kunnen de grootte van het veld beperken naar de grootte wat nodig is.

Wat heb je nodig:

  • Halsband
  • Een speeltje waar je hond dol op is of snoepjes
  • Korte lijn van max 2 meter die niet zo zwaar is

Wil je een keer een proeflesje meedraaien? Dat is mogelijk. Neem dan contact op

 

Waar bestaat het parcours uit

Boven en onder op de foto's de sprong die het meest voor komt

Hierboven de slalom. De hond zigzagt tussen de paaltjes door

Tunnel

Wip

Dogwalk

Muurtje. Deze is dicht dus beperkt hun zicht

A-frame/schutting

Verre sprong