Agility

Agility is de Engelse naam voor behendigheid. Het is allebei hetzelfde. De bedoeling is dat de hond in zo snel mogelijke tijd een heel parcours aflegt. Er komen sprongen in voor, tunnels, schutting waar de hond hoog overheen moet, een wip, rust voor 4 seconden even blijven liggen en over een plank boven de grond (catwalk). De hond leert om op de baas te letten en ook op afstand. Bochten naar rechts en links moeten ze zelf kunnen maken, verschillende obstakels nemen terwijl de baas iets verder weg is en negeren wat er buiten het veld gebeurd. Het is een intensieve sport dus de hond is echt goed moe aan het eind van een les.

Best companion doet het als hobby dus gaat het niet om het presteren maar om het groeien tussen baas en hond, beter luisteren en vooral veel plezier samen hebben. Ik ben ook gespecialiseerd in honden gedrag dus bij bepaalde problemen tijdens de training kunnen we ook daarmee aan de slag waar tijd is (vooral op een ochtend)

Een cursus bestaat uit 10 lessen van ongeveer 45-60 minuten. Het is mogelijk dat de honden even kunnen spelen om te socialiseren. Daarna ga je een voor een aan de slag en een deel van oefeningen zijn ook samen op het veld te doen. De groepen zullen uit 4 cursisten bestaan waardoor er niet teveel prikkels zijn en je niet al te lang hoeft te wachten. Er is zelfs een mogelijkheid om een oefening te doen buiten het zicht van andere cursisten om even tot rust te komen en eventueel daar een oefening te doen.
Er is geen lange lijn nodig want de honden gaan ook los. We kunnen de grootte van het veld beperken naar de grootte wat nodig is.

Wat heb je nodig:

  • Halsband
  • Een speeltje waar je hond dol op is of snoepjes
  • Korte lijn van max 2 meter die niet zo zwaar is

Wil je een keer een proeflesje meedraaien? Dat is mogelijk. Deze zomer zijn er nog 1 les Dogfun waar we agility gaan doen.