Rugzak

Wat: Rugzak (honden die voor alles bang zijn of alles nieuw moeten leren)
Voor wie
: Alle leeftijden voor honden die de tijd nodig hebben om alles te leren. Ook gaan we aan de slag met honden die voor bepaalde dingen bang zijn. De baas krijgt handvaten om verder te kunnen met de hond en ook om de hond beter te begrijpen
Wanneer: Er zijn nog geen nieuwe aanmeldingen
Aantal lessen
: 10 maar je kan ook zeggen dat je er minder wil of alleen mee wil trainen als we in het bos gaan of alleen in de wijk of op het veld de basis uitwerken
Kosten:De training is dus voor honden die erg bang zijn of alles nieuw moeten ontdekken. Denk maar aan ex zwerfhonden of herplaatsers. Ik heb al aardig wat ex zwerfhonden op de training gehad. Bij de een duurde het langer om los te komen dan de ander. 

Het is speciaal voor honden die heel onzeker of angstig zijn zoals ex zwerfhonden en honden die zijn herplaatst maar nog niks hebben meegemaakt.

De grootte van de groep is maximaal 4 cursisten per les zodat er aandacht is voor iedereen. Het is overzichtelijk en er wordt naar je geluisterd met vragen of als je graag tijdens de les iets wil oefenen is dat ook mogelijk.

Als je graag met koekjes wil trainen of met de clicker is dat mogelijk. Tijdens de lessen zal ik daar ook wel bij helpen maar ik leer je vooral ook hoe je zonder koekjes of clicker een goeie band met je hond kan opbouwen door aan de slag te gaan met hun manier van communiceren. Koekjes of nog liever de hond laten werken voor zijn eten is wel heel handig. Vooral als je even snel iets aan wil leren of iets moeilijks wil doen om je hond goed te kunnen sturen.

Tijdens de training groeien we met de hond mee door oefeningen te doen die op dat moment belangrijk zijn. Ook moet het voor jou goed voelen. Je kan wel een training doen maar als je er zelf niet helemaal achter staat kan je ook niet zelfverzekerd op het veld staan. Geef dus vooral aan waar jij je goed bij voelt.

Het hangt ook af van hoe bang de honden zijn. Daar worden de lessen op aangepast zodat we op het niveau van jou en je hond aan de slag kunnen gaan. Ze leren te socialiseren met andere klasgenoten en later ook met andere honden. Dat zal aan het eind van de cursus zijn als de hond er aan toe is. We gaan ook de wijk in. Doordat de honden een roedel vormen kunnen ze elkaar helpen om niet bang te zijn. Je krijgt zelf de handvatten die je nodig hebt om je hond zo goed mogelijk te kunnen sturen.

Je leert de basis die heel belangrijk is. Denk maar aan de commando's zit, af, sta, wacht, blijf en hier. Ook bij andere trainingen kijken we naar wat belangrijk is om te leren en gaan daarmee aan de slag. Leer je hond goed te begrijpen door de taal te lezen en het gedrag te begrijpen. Dus wat zegt de hond

Hieronder allemaal buitenlanders die bij Best companion op training zijn geweest. Ook allemaal op hun eigen niveau is er getraind met nu als resultaat dat ze de wereld positief hebben leren kennen en nu luisteren naar de baasjes en genieten van het leven