Dog dance

Dog dance is een sport die al een tijdje bestaat maar toch nog niet zo bekend is. Voor honden die snel leren en echt willen werken voor de baas is deze sport ontzettend leuk. Je ziet vooral Border collies en andere herder achtige maar elk ras kan het leren. De grootte maakt niet uit al moet de hond wel onder je benen passen. Voor je aan Dog dance begint is het belangrijk dat je hond geen problemen heeft met de poten, heupen, ellebogen etc. Deze sport is best belastend voor de gewrichten. Je kan al veel leren aan een pup maar vermijdt intensieve kunstjes zoals smeken waar de hond op de kont zit met voorpoten van de grond, scherpe bochten maken, veel achteruit lopen en springen.

Dog dance bestaat uit 2 delen: 
Heelwork: Dat houdt in dat de hond netjes en strak naast je komt lopen. Elke draai en beweging die jij maakt doet de hond ook. Soms komt er wat extra bij in een heelwork, zoals een draai. 
Freestyle: Is het meest bekend en dat zijn de leuke kunstjes en waar echt een dans en verhaal wordt verteld. 

Tijdens de lessen leer je hoe je alles aanleert, is het met afleiding van andere honden en hun baasjes en zal je met je hond leren lezen schrijven. Leer de basis en groei door naar steeds beter je hond te kunnen sturen, laten luisteren en ook op afstand, versterk de band tussen jou en de hond, en ga samen actief aan het werk.

 

Smeken