Vuurwerk

Blijf de vuurwerk geluiden het hele jaar door oefenen. Ondanks dat er niet meer zo veel vuurwerk wordt afgestoken kan je de geluiden blijven afspelen want dan schrikt hij ook niet zo snel van onverwachte geluiden

Om te voorkomen dat je hond bang wordt voor vuurwerk en hij aan de medicatie moet om hem te kalmeren enz.

 

Tijdens de les hebben de pups kennis gemaakt met het geluid van vuurwerk. We hebben het aangezet op het moment dat de pups ergens mee bezig waren. Op die manier hebben ze niet hun focus op de knallen maar horen ze het wel. Gaat dat goed kan je zonder iets te doen het geluid aanzetten. Op deze manier leer je pup dus kennis te maken met vuurwerk geluiden. Natuurlijk is dit niet zoals in het echt. Hoe langer je het aanzet des te meer ze eraan wennen. Met oud en nieuw gaat het om de knal die uit het niets komt. Dit kan je het hele jaar door oefenen en is ook echt belangrijk. Schrikt je pup? Dat kan. Ga er vooral niet op in. Dus niet met een hoge stem tegen praten, aaien of optillen. Is hij weer bijgekomen van de schrik loop je weer verder alsof er niks is gebeurd.

Denk er ook eens aan om geluiden zoals wind, storm, onweer, trein etc. eens aan te zetten. Ook deze geluiden zullen af en toe in het leven van de pup langs komen.

Naast het geluid is ook de geur van het kruit iets wat erbij hoort. Je hebt legaal vuurwerk die je het hele jaar door af mag steken. Je kan eens iets afsteken. De pup mag het natuurlijk nooit oppakken maar mag wel kennis maken met de geur van het kruit.

Wil je er meer over weten kan je op deze link klikken: Vuurwerk / Pup | Hond info (jouwweb.nl)