Datum Activiteit Locatie

Cursus lichaamstaal

De band tussen mens en hond is iets heel moois. Zeker als je goed met elkaar kan communiceren. Vaak weten mensen niet hoe ze hun hond moeten lezen en begrijpen de hond verkeerd, waardoor je problemen kan krijgen. 'Weer reageert hij zo vervelend naar die andere hond'. Terwijl de hond bijvoorbeeld uitdagend klaar ligt om te spelen.

Wil je je hond beter kunnen begrijpen en zelf ook leren hoe jij met je eigen lichaamstaal kan communiceren met je hond? Dan is deze cursus echt wat voor jou!

Wie: het is voor iedereen

Wanneer: datum wordt binnenkort bekend gemaakt

Waar: in Sonsbeek park, bij de hoofd ingang. Omdat daar veel honden lopen leer je ook de lichaamstaal van andere honden lezen

Kosten: € 10,-

Hoe lang: 1 uur (met kans op uitlopen)

Speuren

Sinds een tijdje zijn we nu bezig met de hondensport speuren. Normaal gesproken is het werk van politiehonden. Denk aan dat ze een vermist persoon op moeten sporen of een voorwerp moeten vinden. Wij doen dit hobby gewijs zodat de kop van de hond lekker wordt uitgedaagd. We beginnen met koekjes waarbij de hond zich leert te focussen. Hoe meer lessen, hoe minder koekjes zodat de hond op een gegeven moment leert om de voetstappen de volgen. We kunnen alle kanten uit en de keuze is helemaal aan jou. Wat moet de hond speuren. Ik zal helpen met wat voor opties er zijn en wat ook erg bij de hond past want elke hond is anders. Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom om te komen kijken of om een proefles mee te doen. Zo om te ontdekken of het wat voor jullie is 

Doggy dance

Doggy dance is een nieuw opkomende sport. Zelf doe ik het met Mayla sinds ik haar heb. (Daarvoor heb ik het jaren met mijn Border collie uitlaathond gedaan) Al met 4 maanden deed ze een hoop kunstjes. Het is een leuke sport dat voor een hechte band zorgt tussen baas en hond. Als de hond de basis commando's kent ben je van harte welkom om mee te doen. De sport is voor elk ras die wil leren en aandacht voor de baas heeft. Het is zowel fysiek als geestelijk vermoeiend dus na de les zal je even geen hond hebben aan je hond. Ook zal er tussendoor een pauze zijn waar de honden lekker samen kunnen spelen om hun kop te legen. Daarna gaan we weer door. Lijkt dit je leuk of wil je gewoon even komen kijken, neem dan even contact op met Michelle en kijken we wat kunnen doen. Een proefles is ook altijd mogelijk

Pack walk

De bedoeling is dat mensen met of zonder hond gezellig met z'n allen een wandeling gaan nemen. Bij honden werkt het zo dat door samen te wandelen je een vertrouwingsband opbouwt met je hond. Voor mensen kan het ook therapeutisch zijn. Even aan helemaal niks denken en genieten. Alles loslaten van werk en misschien ook wel moeilijke situaties of heb je geen hond maar wil je er wel graag een kan je je hier aansluiten en loop je met allemaal honden om je heen.

Je hoeft je verder niet op te geven dus als je eerst denkt niet te komen en dan ineens toch wel wil komen is dat geen probleem. Andersom ook niet. Iedereen is welkom en er wordt advies gegeven over gedrag van honden waar nodig is.

Hond- en kinder middag

De datum moet nog komen, maar er zal een kinder middag worden georganiseerd waar honden en kinderen leren samen te werken. Zo veel kinderen willen graag een hond maar mogen het niet, een van de familie leden is allergisch en ga zo maar door. In 2015 paste ik op bij 5 kinderen. 2 van hen gingen naar cirsus waarvan er buiten kippen en konijnen zaten. Ze dachten en hoopten dat ze iets met die dieren zouden gaan doen, maar toen ik ze ophaalde waren ze helemaal teleur gesteld. Ze dachten dat ze iets met die dieren gingen doen, maar dat was helaas niet zo. Kort daarna zijn ze ook ermee gestopt. Dit heeft mij een nieuw idee gegeven die ik al die tijd heb vastgehouden. Nu is de mogelijkheid daar om dit te gaan doen!

Puppy cursus

Er zijn weer wat puppy's in aantocht die binnenkort willen gaan beginnen met puppy cursus. Ontzettend leuk! Kijk voor meer informatie over wat de training inhoudt. Als je geinteresseerd bent, geef je dan op zodat we kunnen beginnen met de lessen. Genoeg afleidingen zijn waar de pups in het dagelijks leven ook mee te maken krijgen en er zijn ook plekken waar het rustig is. Oftewel de perfecte plek voor de training.

Inschrijf formulier
Word – 12,5 KB 297 downloads

Agility

Agility is een leuke sport waar zowel hond als baas hun energie kwijt kunnen. Het samen werken is bij deze sport nodig. We bouwen het langzaam op en trainen op jouw niveau en die van de hond. Zo kan de een al verder gaan met andere objecten terwijl de ander het ene object perfect onder de knie probeert te krijgen

Inschrijf formulier agility
Word – 12,3 KB 308 downloads