Mijn methode

Van veel mensen hoor je dat een hond voor je moet willen werken en dat alles beloond moet worden. Ik zie dat een hond al voor je wil werken, maar wat ze vooral nodig hebben is leiderschap. Discipline is heel belangrijk voor een hond. Hij blijft testen of je goed genoeg bent om de leiding te geven. Als je dat niet bent zal de hond genoodzaakt zijn om het over te nemen. De meeste honden hebben het niet in zich om de roedelleider te zijn en worden onzeker. Daar kunnen problemen ontstaan. Bijvoorbeeld dat de hond uitvalt aan de riem.

Bij ons mensen is er ook altijd een leider. Op werk is er een leiding gevende, thuis in het gezin is altijd een van de ouders de baas in iets. Een kind weet heel goed bij wie hij moet zijn voor welke vraag om zijn of haar zin te krijgen. Zo kan je dus veel overeenkomsten zien tussen kind en hond, maar zijn er ook hele grote verschillen in de opvoeding dat totaal niet te vergelijken is.

Ik ga je helpen om een echte roedelleider te worden. In mijn ervaring heb ik gezien dat mensen leuk een pupje hebben en nog niet veel verstand hebben van de opvoeding. Aan het eind van de cursus gaan ze weg en hebben ze niet alleen controle over de pup, maar ook op hun werk voelen ze zich zekerder, thuis bij de opvoeding van de kinderen en overal waar die persoon leiding hoort te geven. Zo zie je dus dat een hond een soort hulpmiddel/therapie kan zijn. Het hele gezin is welkom want ik vind het belangrijk dat het hele gezin leert hoe ze met de hond om moeten gaan en op die manier allemaal dezelfde manier van handelen hebben. Dit geeft rust en duidelijkheid voor iedereen