Mijn methode

Ik heb niet echt een methode maar kijk echt naar wat baas en hond nodig hebben. Als iemand graag met koekjes wil werken dan kan dat en zal ik je ook helpen om dat goed te doen. Maar ik leer je ook om het zonder te doen. Je mag zelf beslissen wat je fijn vindt. We hebben veel verschillende beloningen. Een aai op de borst wat een hond trots maakt want daardoor gaat de kop omhoog, trots zijn op jezelf wat de hond voelt met zijn extra zintuigen, ontspanning op de lijn enz. Je leert op de training goed te communiceren in de taal die de hond snapt. Ik werk met max 6 cursisten per groep zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Ook als je problemen hebt zullen we die behandelen als het mogelijk is (vaak wel). 

Ik werk liever met een halsband of jachtlijn en gelijk gaan we aan de slag dat de hond niet mag trekken. Een hond kan echt wel wat hebben in de nek want als je kijkt hoe honden met elkaar spelen is dat ook vaak in de nek. Maar het is niet de bedoeling dat je rukken gaat geven aan de nek. Dat is iets wat wij als mensen snel gewend zijn. Op de trainingen leer je bewust om te gaan met de riem en op die manier ook te kunnen communiceren met je hond. Een tuig mag je gebruiken maar veel mensen ontdekken tijdens de training dat het toch niet zo fijn werkt. Je houdt de hond alleen fysiek tegen maar tegelijkertijd sta jij het hele gewicht van de hond mee te nemen van de ene naar de andere plek. Hij kan alle kanten opschieten omdat de riem op de rug uitkomt en het geeft meer onrust. Ook tijdens het wandelen kan hij alle kanten opkijken en ook van de grond kan hij van alles pakken.

Bij mij staan lichaamstaal en gedrag centraal. Mijn doel is dat mensen de hond echt leren begrijpen. Is grommen of blaffen altijd slecht? En wat zegt de blaf of grom. Daar kan je ook veel uithalen. Wat zegt de hond in zijn lichaamstaal. Leer je hond te lezen waardoor jullie elkaar kunnen begrijpen en zo een sterke band met elkaar op kunnen bouwen.

Je traint op je eigen niveau zeg ik altijd. Geen baas en hond is hetzelfde. De ene leert dit heel snel en de ander dat. Ik ga echt kijken naar wat er bij jullie past en als jullie wat achterlopen maken we de oefening wat makkelijker en houden de anderen daar ook rekening mee en als het te makkelijk voor je hond is dagen we hem juist uit waardoor niemand stil zal staan op het veld om te kijken hoe de ander het doet en jij er niks aan hebt. Ook de werkhonden die echt uitdaging nodig hebben zijn van harte welkom. Je gaat echt nieuwe dingen leren. Of het nu je eerste of zoveelste hond is, er valt altijd wel iets te leren. De sfeer tijdens de cursus is gezellig en je bouwt zo een band op met de baasjes en de honden ook met elkaar want er is ook tijd om te spelen en socialiseren. Ook daarin is veel communicatie waar je over zal leren