Les 1

Jullie krijgen vooral aan het begin van de cursus ook wat huiswerk mee om zo goed bezig te blijven met je pup en samen te kunnen groeien en een mooie band op te bouwen.

Huiswerk: Je laat de riem los op de grond in huis om aan een ontspannen lijn te wennen. Zo leert je pup dat het normaal is om een ontspannen lijn te hebben waardoor het wandelen ook zo zal gaan. Maar dat vraagt natuurlijk nog veel werk. Houd er rekening mee dat je op z´n minst het eerste jaar tot anderhalf jaar er mee bezig bent. Heb je een Border collie of soort gelijk kan het wel 3 jaar duren en weer een andere hond kan nu al netjes meelopen.

Het juist aanbieden van voer. In de les lees je er meer over. Je kan steeds meer gaan vragen van je pup als het goed gaat. Gaat het 3 keer goed kan je naar de volgende stap. Dit is een belangrijke oefening want jij moet altijd de bak weg kunnen halen en met je hand in de bak kunnen. Dit doe je ook met botjes om te voorkomen dat hij zijn eten of botje wil beschermen en je het niet meer kan wegnemen.