Wacht

Betekend dat er nog een opdracht komt. De hond moet de baas in de gaten houden. Het vervolg commando kan volg zijn, hier enz.

De hond moet op blijven letten en leert geduld te krijgen. Ook met afleiding. Jij bepaalt

 

de hond moet op blijven letten en leert geduld te krijgen, ook met afleiding. Jij bepaalt. ‘Wacht’ betekend dat er nog een opdracht komt. De hond moet de baas in de gaten houden. Het vervolg commando kan volg zijn, hier enz.

 

je geeft het commando ‘wacht’ en loopt naar achter. Je bouwt het op dus verwacht niet dat je pup ineens blijft zitten op een afstand van 5 meter. Tijdens de les al helemaal niet met al die afleiding om zich heen. Probeer je hond ook voor te zijn als hij gaat lopen. Is 3 meter te ver dan ga je de volgende keer minder ver bij je hond vandaan. Gaat het 3 keer goed dan ga je naar de volgende stap. Zo bouw je dit op.

 

de pup moet op blijven letten en leert geduld te krijgen, ook met afleiding. Jij bepaalt. ‘Wacht’ betekend dat er nog een opdracht komt. De hond moet de baas in de gaten houden. Het vervolg commando kan volg zijn, hier enz.

 

Eerste stap: Je zegt het commando ‘zit’ want dat is het makkelijkst om mee te beginnen. Zodra je het zegt laat je het hand commando zien. Zodra hij zit zeg je wacht en laat ook op dat moment het hand commando zien. Die hieronder zijn de standaard had commando’s maar als je een andere fijn vind is dat natuurlijk ook helemaal goed. Zodra je dat hebt gezegd sta je rechtop en zet je een stap bij je hond vandaan. Je staat rechtop omdat je anders onzeker over komt voor je hond en gaan ze juist staan of andere dingen doen. Reageert je hond niet of nauwelijks als je een stap wegzet kan je nog een stapje weg zetten. Doe het niet te lang. Ga bij hem vandaan, wacht een paar seconden en dan kan je hem roepen. Bij ‘blijf’ ga je weer terug naar je hond. Zorg ervoor dat je dit een aantal keer herhaald dat het echt goed gaat voor je verder gaat. Dit geeft je hond zelfvertrouwen. Net als bij blijf heb je hier hoe lang en hoe ver je je hond laat wachten.
Na het commando ‘wacht’ kan je het commando ‘hier’, ‘volg’, ‘vrij’ etc. geven. Dus ook als je je hond eten wil geven bijvoorbeeld

Zit

Wacht