De wereld vergaat

In beslag genomen honden. Op het moment dat je hond in beslag wordt genomen, is het alsof je wereld vergaat. Er wordt niet gevraagd. Er wordt gewoon opgelegd dat je vanaf dat moment je hond kwijt bent. Meer informatie krijg je niet en als je al informatie krijgt, is dit vaak niet correct. Hopelijk kom je nooit in deze situatie terecht. Mocht dit wel zo zijn, dan  kan je hier lezen wat je kan doen.

Advocaat

De allereerste stap die je moet zetten, is een goede advocaat in de arm nemen. Helaas is dit prijzig. Maar ga je hier op bezuinigen, dan neemt de kans af dat het goed afloopt met je hond. Zelf werken wij veel samen met Kuyp Baar advocaten. Zij helpen gemiddeld 50 honden eigenaren per jaar met de verdediging.
Ook als je hond nog niet in beslag genomen is, maar waarbij je wel in aanraking bent gekomen met justitie of met de gemeente, is het verstandig om contact op te nemen met de advocaat. Zij kunnen soms zelfs voorkomen dat een hond in beslag wordt genomen.

De test

Vooralsnog wordt de test van Utrecht aangehouden bij in beslag genomen honden. Dit is gewoonlijk 2 weken na de in beslag name. Helaas komt hier vaak een negatief advies uit waarbij de universiteit adviseert om de hond in te laten slapen.

Honden trainer Arvid van Putten. Traint positief