Hoe heb ik mijn ervaring opgedaan

Toen ik 6 jaar was liet ik al alleen een grote New Foundlander uit en maakte ik met iedereen kennis die met een hond liep. Al snel vroeg ik of ik hun hond mocht uitlaten. Zo kende ik alle honden uit de buurt. Veel van hen liet ik ook wel eens uit. Mijn ouders wilden liever niet dat ik bij iedereen aanbelde en gaven me een Maltezer puppy Jenna. Helaas voor hun ben ik gewoon door gegaan met honden uitlaten.

De afgelopen jaren heb ik veel de uitdaging opgezocht door natuurparken te bezoeken, ook in het buitenland (hieronder een foto van een wolf in Hongarije en die daarnaast is een wolf in een park in Duitsland.) In 2013 ben ik geslaagd voor hondentrainer. In 2016 heb ik gewerkt in Engeland in een animal rescue. De honden leefden in een roedel bij elkaar dus dat was ontzettend leerzaam.

In januari 2017 kreeg ik mijn Border collie pup Mayla waar ik ook veel van heb geleerd en telkens weer een nieuwe uitdagingen voor zoek. Sinds januari 2020 ben ik fokker geworden en hadden we ons eerste nestje. Dat is natuurlijk ook ontzettend leerzaam. Zo kan ik je dus van alles vertellen over wat pups meemaken voordat ze bij je thuis komen. Echt al een hele opvoeding hebben ze gehad van hun moeder en broertjes en zusjes. De lessen van de hondentraining zullen daarom niet eentonig zijn. We gaan de wijk in zodat de hond gelijk alles in praktijk kan brengen in plaats van op een afgelegen veld te trainen (is met hondensport een ander verhaal)

Wolf in Hongarije

Wolf in Duitsland